Protetikk og kirurgi

Tannlegene Bommen har lang erfaring med protetikk og implantat. Vi undersøker og tilpasser alt du trenger av proteser og implantater.

Proteser

Hos oss får du hjelp når du trenger protese, enten det er en helprotese/gebiss, eller det er en delprotese.
Proteser krever flere tannlegebesøk, tid til tilvenning og fremtidige tilpasninger og utskiftning.

Vi bistår deg med å utvikle gode rutiner for rengjøring, og svarer på alle spørsmål du måtte ha om daglig bruk.

Implantat

Det er mulig å erstatte nesten alle tapte tenner med implantat. Behandlingen innebærer at man lar en titanskrue vokse fast i kjevebenet. På den siden festes en krone eller bro.

Tenner slites med tiden. I blant så mye at de går tapt. De vanligste årsakene til tap av tenner er tannløsningsykdommer, karies og frakturer.

I et par tiår har det vært hjelp å få i form av implantat. I nesten alle tilfeller går det å få tenner som sitter fast og ser naturlige ut med hjelp av denne behandlingen.

Kirurgi

Vi utfører også kirurgiske inngrep, eksempelvis der visdomstenner er vanskelige å trekke på vanlig vis. I spesielt vanskelige tilfeller henviser til en oralkirurg.

Nå og da introduseres også nye fyllingsmaterialer og teknikker. Tannlegens oppgave er å vurdere de ulike alternativene og velge det beste for hver pasient.

Når du reparerer hull i tennene får du vanligvis først bedøvelse. På denne måten slipper du smerte. Det gjør også at du slapper bedre av. Den beste tannen er den som er uten fyllinger.